Champagne Masterclass

Misschien kent u wel wat van wijn af, maar minder over champagne, behalve uw favoriete merk? Wenst u wat zich wat meer te verdiepen op de bruisende en magische wereld van deze godendrank? Dan is deze zinnenstrelende en verrijkende ervaring op 5 april 2019 iets voor u!

De inhoud

De masterclass is een mini-cursus champagne met een combinatie van theorie en praktijk. U leert over de geschiedenis van champagne, de regio, het productieproces, de variëteiten en kwaliteiten, bewaargeheimen worden ontsluierd, maar ook de etiquette die hoort bij het degusteren wordt toegelicht. Ondertussen worden 6 soorten champagne gedegusteerd, die telkens vergezeld worden door een verfijnd bijpassend gerechtje, bereid door chef Lars Vleminckx van Faculty Club.

Ontvangst met champagne Taittinger Brut

Oesters op 3 wijzen
Gosset Extra brut

Gefrituurde kataif met scampi, kewpie, Manchego en frisse jus van granny smith en komkommer
Veuve Cliquot brut

Gebakken zeeduivel met groentenvinaigrette en dragon
Ruinart Blanc de blanc

Stoverij van mechelse koekoek en zwezerik met paddenstoelen
Bollinger la grande année 2007

Traag gegaarde landeskipfilet met crème van pompoen en jus van eekhoorntjesbrood
Dom Pérignon 2009

Jocondebiscuit met rode vruchten, pompelmoesdressing en sorbet van lavendel
Laurent-Perrier Rosé

De spreker

Peter Herbiest is een champagnekenner dankzij een jarenlange werkervaring voor merken als Perrier-Jouët, Mumm en Laurent-Perrier. Voor dit laatste huis woonde en werkte hij in Epernay als internationaal marketing directeur. Hij leidt nu met veel genoegen Faculty Club, maar heeft zijn voorliefde voor champagne steeds behouden en wordt regelmatig gevraagd om workshops of lezingen te geven.

Datum: vrijdag 5 april 2019
Locatie: Faculty Club Leuven (Groot Begijnhof 14, 3000 Leuven)
Kostprijs: 115€/pp incl. btw

Hoe kan u zich inschrijven? Helaas is de editie van 5/4 reeds volzet, maar we bieden u weldra een tweede mogelijkheid om de master class champagne bij te wonen op 22 mei 2019.

• 05/04/2019