Finissage “Stilte”

Tentoonstelling Karel Fonteyne “Stilte”

Nog tot eind januari kan u in Faculty Club enkele kunstwerken bewonderen van Karel Fonteyne. De tentoonstelling ‘Stilte’, zet aan tot reflectie en introspectie. De scènes baden dan ook in een stilte die bijna voelbaar weegt, geaccentueerd door de bijzondere manier waarop het concept ‘tijd’ wordt benaderd.

Finissage 29/01/2023

Om de tentoonstelling in schoonheid af te sluiten organiseren we een finissage op zondag 29 januari 2023. Karel Fonteyne zal u tussen 14 en 17 uur ontvangen en uitleg verschaffen over zijn prachtige werken. U heeft tevens de mogelijkheid om zijn boek ’Spell’ 50 jaar fotografie aan te kopen. Hij zal dit met plezier signeren.

Datum: zondag 29 januari 2023
Timing: van 14 tot 17u
Locatie: Faculty Club Leuven, Groot Begijnhof 14, 3000 Leuven. Gratis parking.

Inschrijven

Inschrijven voor de finissage is gratis en kan via het formulier hiernaast tot en met zaterdag 28 janauri 2023.

Kan u niet aanwezig zijn op de finissage? Van maandag tot en met vrijdag (9-20u) kan u de werken in de publieke ruimtes komen bekijken in Faculty Club. De tentoonstelling loopt nog tot en met 31 januari 2023.

De kunstenaar

De Belgische fotograaf Karel Fonteyne werd in 1950 geboren in Koningshof in Antwerpen. Na zijn artistieke studies aan het SISA in Antwerpen vat Karel Fonteyne een carrière als kunstfotograaf aan. Tentoonstellingen in het Museum voor Schone Kunsten in Brussel en in het Koninklijk Paleis op de Meir in Antwerpen, geven hem meteen erkenning. In 1980 verhuist hij naar Italië waar hij onmiddellijk gelanceerd wordt in een carrière van modefotograaf die 17 jaar zal duren en hem over de hele wereld brengt. Hij werkte samen met Martin Margiela, Dirk Bikkembergs, Walter Van Beirendonck, Marina Yee en Dirk Van Saene.

Zijn werk

Het werk van Karel Fonteyne is moeilijk onder te brengen in de traditionele categorieën. Elk beeld is eigenlijk een toneel, een verhaal. Karel Fonteyne gebruikt de fotografie zoals een schrijver zijn woorden gebruikt om elke keer opnieuw een unieke wereld te creëren. Zijn uitgebreide oeuvre (het resultaat van 50 jaar fotografie) bestaat uit reeksen die geïnspireerd zijn door het dagelijkse leven of door de actualiteit die hij herinterpreteert en als een puzzel terug intuitief ineen legt.

Karel Fonteyne – Stilte

• 29/01/2023