Tentoonstelling ‘Flat Space’

Tentoonstelling Thomas Lefevre

Vanaf 12 februari kan u in Faculty Club de tentoonstelling “Flat Space” bewonderen van kunstenaar Thomas Lefevre. Hij richt zich op de vraag hoe ruimte of een ruimtelijke ervaring kan worden afgebeeld. Hij zoekt alternatieven voor het lineaire perspectief, dat dominant is binnen de Westerse schilderkunsttraditie.

Kon u niet aanwezig zijn op de vernissage? Van maandag tot en met vrijdag (9-20u) kan u de werken in de publieke ruimtes komen bekijken in Faculty Club. De tentoonstelling loopt nog tot en met september 2023.

De kunstenaar

De Belgische kunstenaar Thomas Lefevre (°1998) behaalde zijn masterdiploma rechten aan de KU Leuven, waar hij momenteel een doctoraat voorbereidt over het internationale bruikleenverkeer van cultuurgoederen voor tijdelijke tentoonstellingen. In combinatie met zijn rechtenstudie, verdiepte hij zich al schilderend in de geschiedenis en technieken van de beeldende kunst, na een opleiding in het deeltijds kunstonderwijs. Van september 2021 tot november 2022 was hij resident in BAC ART LAB, een werkplaats voor hedendaagse kunst aan KU Leuven. Het resultaat van die periode stelt hij tentoon in de Faculty Club, in dialoog met vroegere werken.

Zijn werk

Hoe kijken we? Naar wat kijken we? En, hoe brengen we beide fenomenen in beeld? Thomas stelt zich die vragen terwijl hij schildert en experimenteert. Waar hij aanvankelijk in lijntekeningen het ‘minimum’ van representatie onderzocht, richt zijn recenter werk zich op de vraag hoe ruimte of een ruimtelijke ervaring kan worden afgebeeld. Hij zoekt alternatieven voor het lineaire perspectief, dat dominant is binnen de Westerse schilderkunsttraditie. Het lineaire perspectief creëert enkel een illusie van diepte, waarbij de hele ruimte wordt ‘vastgenageld’ binnen een strak kader. Door middel van precieze compositorische operaties, associaties en combinaties van abstracte en figuratieve vormen tracht Thomas daarentegen een ruimtelijke ervaring te bereiken waarbij het schilderij uit haar kader lijkt te willen breken.

Flat Space

Event info

  • 26/02/2023
  • 15:00

Oeps! We konden je formulier niet vinden.

"Professionals twijfelen nooit! Faculty Club is de plek bij uitstek voor de organisatie van seminaries, vergaderingen, persconferenties of meerdaagse congressen. "