Vernissage hedendaagse kunst i.s.m. galerie Dessers

VERNISSAGE ‘HISTORY MOVES FORWARD’ – HEDENDAAGSE KUNST GEÏNTEGREERD IN WERELDERFGOED

HISTORY MOVES FORWARD WHILE LOOKING OVER ITS SHOULDER (Robert Bevan)

Faculty Club ligt in het Groot Begijnhof in Leuven, werelderfgoed waarin de geschiedenisbeleving voor een gevoel van identiteit en continuïteit zorgt. Hedendaagse kunst spoort aan tot reflectie, biedt denkmodellen voor de toekomst en is een van de bronnen waaraan de maatschappij zich laaft. Als kunstenaar ben je geen blanco blad, je krijgt je erfgoed mee in je opvoeding en dat beïnvloedt wat je maakt. Meer nog, wat vandaag wordt gecreëerd, is het erfgoed van morgen. Hedendaagse kunst en historisch erfgoed zijn dan ook onlosmakelijk verbonden met elkaar.

In samenwerking met Galerie Dessers toont Faculty Club een selectie werk van kunstenaars geïnspireerd door hun erfgoed en kunstenaars die door hun authenticiteit de status van erfgoed hebben bereikt. Tot 01.09.2019 wordt in het historisch kader van Faculty Club beeldende kunst geïntegreerd van Joan Miró, Marc Chagall, Pierre Alechinsky, Eduardo Chilida, François du Plessis, Jaume Plensa, Casper Faassen, Katrin Dekoninck, Hans Bruyneel, Hervé Martijn, Herman Maes, Els Lesage en Sigrid von Lintig.

Datum: zondag 19 mei 2019
Timing: van 15 tot 17u met om 16u inleiding van de tentoonstelling door prof. Geert Bouckaert, voorzitter van de commissie actuele kunst van KU Leuven.
Locatie: Faculty Club Leuven, Groot Begijnhof 14, 3000 Leuven. Gratis parking.

Inschrijven voor de vernissage kan u doen door hiernaast het formulier in te vullen.

• 19/05/2019