Tentoonstelling en vernissage

Tentoonstelling Karel Fonteyne “Stilte”

Vanaf 18 oktober kan u in Faculty Club enkele kunstwerken bewonderen van Karel Fonteyne. De tentoonstelling ‘Stilte’, zet aan tot reflectie en introspectie. De scènes baden dan ook in een stilte die bijna voelbaar weegt, geaccentueerd door de bijzondere manier waarop het concept ‘tijd’ wordt benaderd. De tentoonstelling loopt tot en met 31 januari 2023.

Meet the artist

De fotograaf Karel Fonteyne zal uitzonderlijk op zondag 13 november van 14u00 tot 18u00 aanwezig zijn in Faculty Club. Zo kunnen de mensen die niet aanwezig konden zijn op de vernissage alsnog kennis maken met de kunstenaar. U krijgt ook de mogelijkheid om zijn boek ’Spell’ 50 jaar fotografie aan te kopen. Hij zal dit tevens met plezier signeren. Inschrijven voor ‘Meet the artist’ is niet nodig.

De kunstenaar

De Belgische fotograaf Karel Fonteyne werd in 1950 geboren in Koningshof in Antwerpen. Na zijn artistieke studies aan het SISA in Antwerpen vat Karel Fonteyne een carrière als kunstfotograaf aan. Tentoonstellingen in het Museum voor Schone Kunsten in Brussel en in het Koninklijk Paleis op de Meir in Antwerpen, geven hem meteen erkenning. In 1980 verhuist hij naar Italië waar hij onmiddellijk gelanceerd wordt in een carrière van modefotograaf die 17 jaar zal duren en hem over de hele wereld brengt. Hij werkte samen met Martin Margiela, Dirk Bikkembergs, Walter Van Beirendonck, Marina Yee en Dirk Van saene.

Zijn werk

Het werk van Karel Fonteyne is moeilijk onder te brengen in de traditionele categorieën. Elk beeld is eigenlijk een toneel, een verhaal. Karel Fonteyne gebruikt de fotografie zoals een schrijver zijn woorden gebruikt om elke keer opnieuw een unieke wereld te creëren. Zijn uitgebreide oeuvre (het resultaat van 50 jaar fotografie) bestaat uit reeksen die geïnspireerd zijn door het dagelijkse leven of door de actualiteit die hij herinterpreteerd en als een puzzel terug intuitief ineen legt.

Karel Fonteyne Faculty Club 2022 A5 4p v6

Vernissage tentoonstelling

Op zondag 23 oktober tussen 15u en 18u organiseert Faculty Club i.s.m. Karel Fonteyne een vernissage. Gedurende de vernissage kan u kennis maken met de kunstenaar als ook genieten van het prachtige eeuwenoude kader. Daarnaast bieden we ook een hapje en een drankje aan. De inleiding wordt verzorgd kunstcriticus en essayist Daan Rau.

Datum: zondag 23 oktober 2022
Timing: van 15 tot 18u met inleiding door kunstcriticus en essayist Daan Rau
Locatie: Faculty Club Leuven, Groot Begijnhof 14, 3000 Leuven. Gratis parking.

Inschrijven

Inschrijven voor de vernissage is gratis en kan via het formulier hiernaast tot en met donderdag 20 oktober 2022.

Kan u niet aanwezig zijn op de vernissage? Van maandag tot en met vrijdag (9-20u) kan u de werken in de publieke ruimtes komen bewonderen in Faculty Club.

• 23/10/2022