FACULTY CLUB bekoort lezers en redactie “Meetings”

Faculty Club in Leuven heeft in Nederland de tweede plaats behaald in de categorie Beste congreslocatie van het jaar 2018 België tijdens de Meetings Awards, een organisatie van het Nederlandse vakblad Meetings. Algemeen directeur Peter Herbiest van Faculty Club is fier en aangenaam verrast.

Op basis van vijf criteria (Ligging, bereikbaarheid, inrichting, catering en service) toetste het redactieteam van het Nederlandse vakblad Meetings iedere locatie op basis van bekende informatie uit de markt, bekendheid bij het team van freelancers en recensies. Na de bekendmaking van de genomineerden konden de lezers van Meetings tot eind vorig jaar stemmen op onder andere hun favoriete congreslocatie. Voor de eerste keer was de wedstrijd ook open voor Belgische deelnemers.

“Fier en aangenaam verrast”

Faculty Club uit Leuven gooide meteen hoge ogen en behaalde een tweede plaats in de categorie Belgische congreslocaties. “We zijn fier en aangenaam verrast”, reageert algemeen directeur Peter Herbiest van Faculty Club. “We zijn fier op onze locatie, het Begijnhof dat Unesco-werelderfgoed is. Het is dan ook een hele eer hier te mogen werken en vinden het fijn dat onze gasten, bedrijven en particulieren, het kader en het werk van onze mensen appreciëren.”

Service en bereikbaarheid

De vijf door de organisatie weerhouden criteria zijn ook voor Faculty Club erg belangrijk. “Op het vlak van service mag je onze persoonlijke begeleiding wel erg letterlijk nemen. Gasten worden door onze medewerkers tot aan de gereserveerde zaal gebracht. Dat is toch een troef van Faculty Club. Voorts is de bereikbaarheid verzekerd met 250 gratis staanplaatsen voor de deur, wat een unicum is binnen de Leuvense ring. Ook de academische link met eigenaar KU Leuven mag je niet vergeten. Wat oorspronkelijk een gegeven was voor professoren, is sinds begin jaren ’90 opengesteld voor derden. Faculty Club is dan ook een visitekaartje van de universiteit.”

Gastronomie

Ook wat de gastronomie betreft heeft Faculty Club volgens Herbiest al heel wat stappen vooruit gezet. “De afgelopen 12 jaar werken we met het team koks van sterrenrestaurant (*) Arenberg, de laatste twee jaar staan ze op onze payroll. En sinds augustus vorig jaar hebben we restaurant Cum Laude geopend. Daar staat Marius Bosmans, gewezen sous-chef van het Duffelse sterrenrestaurant (**) Nuance, achter het fornuis. Faculty Club is veel meer dan een congres-en seminarielocatie, zo kan je eten à la carte op weekdagen, zowel ’s middags als ’s avonds, in Cum Laude”, besluit Herbiest.

Andere Belgische winnaars

Tijdens de officiële Business Meeting in de buurt van Utrecht behaalde CenterParcs de Vossemeren uit Lommel de eerste plaats in de categorie Beste Congreslocatie van het jaar 2018 België, het brons was voor klooster Sint-Jansberg uit Halen. In de categorie Beste Evenementenlocatie 2018 België behaalde Brussels Special Venues, non-profit netwerk van event spaces, goud, Watt 17 uit Zolder en Kartuizercenter uit Brussel waren goed voor zilver en brons. In de categorie Beste Vergaderlocatie 2018 België, ten slotte, waren De Winkelhaak | House of C uit Antwerpen, Elewijt Center uit Zemst en Domein Martinus uit Halle-Zoersel aan het feest.

"Professionals twijfelen nooit! Faculty Club is de plek bij uitstek voor de organisatie van uw seminaries, vergaderingen, persconferenties of meerdaagse congressen. "